Syleilijä sormukset – opas erilaisiin sivusormuksiin

Sivusormus eli Syleilijä sormus on muodikkaan nykynainen, yleensä kaareva sormus. Syleilijä sormukset tulivat ensi kertaa naisten korurasioihin viktoriaanisella ajalla, ja edelleen Art Deco -kaudella niiden suosio kasvoi. Kahden sieluntoverin kohtaamista ja elinikäistä yhdessä oloa kuvaava symboli loi sivusormuksesta aikakautensa uniikin ja halutun korun. Sen verrokkisormuksena nähdäänkin usein ikuista rakkautta, tasa-arvoa ja jatkuvuutta ilmentävät iäti sormukset. 

Sivusormuksia voi käyttää hyvin yksinään niin arki- kuin juhla-asun kanssa, mutta mikään ei estä niitä tuomasta pientä extrasäihkettä timantti- ja jalokiven rinnalle vihkisormukseen. Niiden trendikkäinä metalleina toimivat yhtä hyvin valkokulta, keltakulta, ruusukulta kuin platina. Kauniin siroina ja muodoiltaan vaihtelevina, sivusormukset sopivat mihin tahansa tilaisuuteen, ja ovat erinomainen lisä klassiseen asu- ja korukokonaisuuteen.

Sivusormukset sopivatkin erityisen hyvin eri tyylien koristeluun ja niillä leikittelyyn. Niillä saa aikaan kepeyttä, mutta myös dramaattisuutta omaan korutyyliin. Värikkäinä variaatioina sivusormukset soljuvat moneen tilanteeseen ja voivat tuoda kaivattua piristystä muuten pelkistettyyn pukuun tai asusteeseen.

Sivusormukset yhdessä halosormusten kanssa

Sivusormusten yksi ehdoton etu on niiden runsaslukuiset variaatiot ja muotomahdollisuuksien yhdistäminen pääsormukseen. Sormuskokonaisuuteen saakin persoonallista ilmettä, jos esimerkiksi valitsee sivusormuksen eri materiaalista tai muodosta kuin pääsormuksen. Hyvä valinta voi olla vaikkapa pyöreä tai neliskanttinen sivusormus, joka yhdistetään kauniiksi kokonaisuudeksi halosormuksen kanssa. 

Halo-mallisissa sormuksissa sivusormukset näyttelevät tärkeää osaa ainutlaatuisen muotokielen osalta. Joskus sivusormuksesta käytetäänkin nimitystä halaajasormus, sillä se tavallaan kietoutuu toisen sormuksen ympärille ikään kuin halaukseen. Halosormuksissa sivusormukset omaavat kruunun sijan, ja luovat lujan ja ulkoisesti näyttävän kosketuspinnan halo-sormuksen renkaaseen. Sivusormus muodostaa tällöin usein kruunun halosormuksen kiville, jolloin halosormuksen keskitimantti kohoaa entistä loistokkaampana esiin.

Kannattaa muistaa, että monissa mallistoissa sivusormukset on suunniteltu juuri tietyn malliston halosormuksien kylkeen sopivaksi.

Syleilijä sormusten kaarevat sormusmallit

Kaareva sormusmalli muistuttaa sivusormusta, jota kutsutaan monesti myös rivisormukseksi. Nimensä mukaisesti kaarevassa sormusmallissa on kauniin elegantisti kaareutuva timanttirivistö sekä kohotettu timanttimuotoilu. Tämä sormusmalli sopii hyvin vivahteikasta, joskin vähäeleistä sormusta etsivälle.

Kaarevaan sormukseen voi sisältyä myös syvennys tai niin kutsuttu v-muoto.

Kaarevat sormusmallit yhdistävät saumattomasti ja harmonisesti sivusormukset yhteen. Feminiinisyys ja hienostuneisuus puhuttelevat näissä sormusmalleissa, jotka kuitenkin käytännöllisyytensä vuoksi sopivat myös arkikäyttöön. Ne pysyvät muodikkaina monipuolisuutensa ansiosta, vaikka aikakaudet ja tyylisuunnat vaihtuisivat. 

Sivusormukset kihla- ja vihkisormuksina

Kaareva malli sopii erityisen hyvin myös kihla- ja vihkisormuksiin, jolloin on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota sormuksen malliin kokonaisuutena, ja miten kaarevuus korostaa ja tuo sormuksen parhaimmat puolet esiin. Ilman sivusormusta voikin jokin puuttua täydelliseksi mielletyssä kihla- tai vihkisormuksessa, ja tämä korjaantuu, kun muoto on kohdillaan.

Oikean metallin valinnassa voi toimia yhteneväisyys tai eroavaisuus riippuen siitä, mitä kihla- ja vihkisormukselta haetaan. Yhtenäistä ja traditionaalisempaa vihki- tai kihlasormusta hakevalle voi olla mieleen yhdistää samat metallit niin pää- kuin sivusormuksessa, mutta mikäli haluaa kokeilla jotain erilaista, voi metalleja yhdistellä myös ristiin. 

Ei ole ylipäätään olemassa mitään sääntöä sille, miten pää- ja sivusormus tulisi luoda, joten rohkeaa linjaa kannattavat vihkiparit voivat rikkoja rajoja sivusormusvalintaa tehdessään. Ehkä yksi hyvä asia on hyvä pitää mielessä pohtiessa ja suunniteltaessa sivusormusta kihla- tai vihkisormukseen, on kiven koko. Esimerkiksi suuritimanttisessa vihkisormuksessa voi hillitympi, pienitimanttinen sivusormus, jossa on hienovaraisempi kaari, toimia esteettisesti paremmin. Vastaavasti jos vihkisormus on muodoltaan yksinkertainen, voi sen dramaattista ilmettä luoda suurikivisellä ja kaarevammalla sivusormuksella.

Toisaalta symboliikka saattaa olla myös avaintekijä sivusormuksen yhdistämisessä kihla- ja vihkisormukseen. Etenkin timantin ajatellaan edustavan rehellisyyttä ja kunnioitusta, voimaa ja kestävyyttä rakkauden rinnalla. Joillekin vihkipareille puolestaan uskonnolliset elementit, kuten usko, toivo ja rakkaus voivat olla pääsormukseen yhdistyvän sivusormuksen syvällisemän merkityksen tuoja.

Parhaiten sivusormuksen istuvuuden omaan kihla- tai vihkisormukseen näkee yhdistämällä ja mallintamalla. Sivusormuksen rooli ei ole vain kohottaa pääsormusta, vaan luoda enemmän ainutlaatuinen kokonaisvaikutelma.

Käsityönä valmistetut Syleilijä sormukset

Yhä useampi haluaa erottua sormusvalinnoilla, ja siksi myös käsityönä valmistettujen sormusten valinnassa kiinnitetään entistä enemmän huomioita sen ideointiin ja suunnitteluun sekä koko valmistus- ja laatuprosessiin. Sormuksen kantajalla halutaan olevan tarina, jollaista ei ole toista samanlaista. 

Sivusormukset, niin kaarevana kuin rivimallisena, voivat olla uniikkikappaleita, joita ei löydy vastaavaa toista täysin samanlaista kappaletta. Käsityönä valmistetut sivusormukset käyvät pääsormusten tapaan läpi monta tarkkaa työvaihetta. Materiaalien laadukkuus ja vastuullisuus valmistuksessa, ovat asioita, joita suurin osa kuluttajista pitää tärkeänä ostopäätöstä tehdessä. 

Käsityönä tilauksesta valmistetut Syleilijä-sormukset ovat yleensä pieninä sarjoina ja verstaalla valmistettuja, ainutlaatuisia mittatilaustöitä. Ne sopivat myös pareille, jotka toivovat jotakin erityistä esimerkiksi kihlasormuksiinsa. Enemmissä määrin trendinä onkin eri sormusmallien yhdistäminen, joka on sivusormusten päätehtävä. Hyvin suunnitellulla sivusormuksella saavutat jotakin henkilökohtaista, joka kestää läpi vuosien ja jonka fyysinen tai symbolinen arvo ei milloinkaan hälvene.

Sivusormuksissa käytetyt kierrätetyt materiaalit

Sivusormuksissa, kuten kaarevissa rivisormuksissa, voidaan käyttää kierrätettyjä materiaaleja. Esimerkiksi kierrätetyn kullan käyttö sivusormusten valmistuksessa on ei vain ympäristöystävällistä, vaan myös vastuullista. Arvometalleista, kullan lisäksi, myös hopea ja platina ovat kierrätyksessä hyväksi havaittuja metalleja, joiden laatu ei kärsi uudelleen muotoilusta, -leikkauksesta ja -kiillotuksesta.  

Kierrätetyn sivusormuksen suosiossa voi piillä pyrkimys saavuttaa persoonallinen ulkomuoto, mutta kuluttajan harkinnan ja hankinnan takana voi olla myös paljon muuta. Vintage-tyyli, kierrätetyt timantit ja jalokivet, omaleimaiset muodot, pienet tuunaustyöt, ja muut kokeilevaa korusuunnittelua kannattavat kuluttajat ovat tietoisempia sormusvaihtoehtojen kirjosta. Sivusormusten kohdalla mikään ei ole mahdotonta.  

Sivusormuksissa kierrätettävyys tekee korusta käyttöään suuremman elämyksen. Se ei pelkästään pidennä sormuksen elinikää, vaan saattaa yhteen sormuksen koko elinkaaren: aina tavarantoimittajista uniikkiin, luotettavaan ja asiantuntevaan ideointiin ja suunnitteluun, sekä käsityölähtöiseen verstasvalmistukseen, ja ammattitaitoiseen verkkokauppa- ja myymäläpalveluun.

Previous
Previous

Mustat sormukset ovat muodissa nyt

Next
Next

Parhaat valmistujaislahjat – katso opas lahjan valintaan